Jdi na obsah Jdi na menu
 


Recept na Hovězí po sečuánsku

3. 3. 2025

Hovězí po sečuánsku (indické kari s cizrnou)

 

SUROVINY:

- Na maso:

  • 400 g hovězího (např. roštěnec nebo svíčková)
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce rýžového vína (Shaoxing)

 

- Na omáčku:

  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce ústřicové omáčky
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžička kukuřičného škrobu rozpuštěná ve 2 lžících vody

 

- Na restování:

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžička nastrouhaného zázvoru
  • 1 jarní cibulka (nakrájená na kousky)
  • 10 sušených chilli papriček (podle chuti)
  • 1 lžička Sečuánského pepře (dodá autentickou chuť)
  • 1 paprika (nakrájená na proužky)

 

 

POSTUP:

  1. Marinování hovězího: Smíchej maso se sójovou omáčkou, kukuřičným škrobem a rýžovým vínem. Nech odležet 15 minut.
  2. Příprava omáčky: Smíchej všechny ingredience na omáčku v malé misce a dej stranou.
  3. Restování masa: Na rozpálené pánvi (wok) rozehřej olej a prudce opeč maso dozlatova. Vyjměte a dej stranou.
  4. Příprava zeleniny: Do pánve přidej česnek, zázvor, chilli papričky a Sečuánský pepř. Krátce orestuj, dokud se nerozvoní.
  5. Přidej zeleninu: Přidej papriku, mrkev a jarní cibulku. Restuj 2–3 minuty.
  6. Spojení chutí: Vrať hovězí zpět do pánve, zalij omáčkou a dobře promíchej. Vař 1–2 minuty, dokud omáčka lehce nezhoustne.
  7. Podávání: Servíruj s jasmínovou rýží nebo nudlemi.