Jdi na obsah Jdi na menu
 


Recept na Chana Masala

3. 3. 2025

Chana Masala (indické kari s cizrnou)

 

Suroviny:

  • 2 plechovky cizrny (nebo 300 g vařené cizrny)
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 cibule (jemně nakrájená)
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžička nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 400 g konzervovaných rajčat
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička garam masaly
  • ½ lžičky mletého koriandru
  • Sůl podle chuti
  • 150 ml vody nebo zeleninového vývaru
  • Čerstvý koriandr na ozdobu
  • Citronová šťáva na dochucení

 

Postup:

  1. Na pánvi rozehřej olej a osmaž cibuli dozlatova.
  2. Přidej česnek, zázvor a restuj další minutu.
  3. Vmíchej rajčatový protlak a konzervovaná rajčata. Restuj 5 minut, aby se chutě propojily.
  4. Přidej všechny koření (kurkumu, papriku, kmín, garam masalu, koriandr) a dobře promíchej.
  5. Přidej cizrnu a zalij vodou nebo vývarem. Vař na mírném ohni 15–20 minut.
  6. Dochut’ solí a citronovou šťávou.
  7. Podávej s rýží nebo chlebem naan, posypané čerstvým koriandrem.