Recept na Chana Masala
3. 3. 2025
Chana Masala (indické kari s cizrnou)
Suroviny:
- 2 plechovky cizrny (nebo 300 g vařené cizrny)
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 cibule (jemně nakrájená)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžička nastrouhaného zázvoru
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 400 g konzervovaných rajčat
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžička garam masaly
- ½ lžičky mletého koriandru
- Sůl podle chuti
- 150 ml vody nebo zeleninového vývaru
- Čerstvý koriandr na ozdobu
- Citronová šťáva na dochucení
Postup:
- Na pánvi rozehřej olej a osmaž cibuli dozlatova.
- Přidej česnek, zázvor a restuj další minutu.
- Vmíchej rajčatový protlak a konzervovaná rajčata. Restuj 5 minut, aby se chutě propojily.
- Přidej všechny koření (kurkumu, papriku, kmín, garam masalu, koriandr) a dobře promíchej.
- Přidej cizrnu a zalij vodou nebo vývarem. Vař na mírném ohni 15–20 minut.
- Dochut’ solí a citronovou šťávou.
- Podávej s rýží nebo chlebem naan, posypané čerstvým koriandrem.