Recept na Murgh Makhani
3. 3. 2025
Murgh Mikhani
Suroviny:
- Na kuře:
- 500 g kuřecích prsou nebo stehen (nakrájených na kostky)
- 150 g bílého jogurtu
- 1 lžička garam masaly
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté papriky
- ½ lžičky kurkumy
- ½ lžičky soli
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce rostlinného oleje
- Na omáčku:
- 2 lžíce másla
- 1 cibule (jemně nasekaná)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 400 g konzervovaných rajčat
- 1 lžička garam masaly
- 1 lžička mleté papriky
- ½ lžičky cukru
- 100 ml smetany na vaření
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvý koriandr na ozdobu
Postup:
- Marinování kuřete:
Smíchej všechny ingredience na kuře a nech odležet alespoň 1 hodinu (nejlépe přes noc). - Opékání masa:
Na pánvi rozehřej trochu oleje a osmaž marinované kuře dozlatova. Dej stranou. - Příprava omáčky:
Na stejné pánvi rozpusť máslo, přidej cibuli a restuj do změknutí. Pak přidej česnek, zázvor a restuj další minutu. - Přidej rajčatový protlak, konzervovaná rajčata, garam masalu, papriku, cukr a sůl. Nech omáčku probublávat asi 10 minut.
- Omáčku můžeš rozmixovat, pokud chceš hladší konzistenci.
- Přidej smetanu a orestované kuře, promíchej a vař ještě 5 minut.
- Podávej s rýží nebo indickým chlebem naan a ozdob čerstvým koriandrem.