Jdi na obsah Jdi na menu
 


Recept na Murgh Makhani

3. 3. 2025

Murgh Mikhani

 

Suroviny:

-  Na kuře: 

  • 500 g kuřecích prsou nebo stehen (nakrájených na kostky)
  • 150 g bílého jogurtu
  • 1 lžička garam masaly
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mleté papriky
  • ½ lžičky kurkumy
  • ½ lžičky soli
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce rostlinného oleje

 

- Na omáčku: 

  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule (jemně nasekaná)
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 400 g konzervovaných rajčat
  • 1 lžička garam masaly
  • 1 lžička mleté papriky
  • ½ lžičky cukru
  • 100 ml smetany na vaření
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvý koriandr na ozdobu

 

Postup:

  1. Marinování kuřete:
    Smíchej všechny ingredience na kuře a nech odležet alespoň 1 hodinu (nejlépe přes noc).
  2. Opékání masa:
    Na pánvi rozehřej trochu oleje a osmaž marinované kuře dozlatova. Dej stranou.
  3. Příprava omáčky:
    Na stejné pánvi rozpusť máslo, přidej cibuli a restuj do změknutí. Pak přidej česnek, zázvor a restuj další minutu.
  4. Přidej rajčatový protlak, konzervovaná rajčata, garam masalu, papriku, cukr a sůl. Nech omáčku probublávat asi 10 minut.
  5. Omáčku můžeš rozmixovat, pokud chceš hladší konzistenci.
  6. Přidej smetanu a orestované kuře, promíchej a vař ještě 5 minut.
  7. Podávej s rýží nebo indickým chlebem naan a ozdob čerstvým koriandrem.