Jdi na obsah Jdi na menu
 


Indická kuchyně

     Indická kuchyně je velmi široký pojem. Obrovská země spojuje různá etnika i náboženské skupiny, které mají různé způsoby zpracování jídla. Převažují zde vegetariánské pokrmy, ale v některých částech země se hojně využívají ryby a mořské plody nebo drůbež. Hlavními surovinami jsou rýže, obilniny, luštěniny, mléčné výrobky (jogurty, přepuštěné máslo ghí), zelenina a koření. Nejčastější úpravou pokrmů v indické kuchyni je pomalé vaření nebo dušení na mírném ohni. Oblíbené je i smažení na pánvi, grilování nebo pečení v typické hliněné peci tandoor.

 

 

Příspěvky

Recept na Chana Masala

3. 3. 2025

| Rubrika: Indická kuchyně

 

Recept na Murgh Makhani

3. 3. 2025

| Rubrika: Indická kuchyně